Som virksomhed bruger man typisk en ekstern erhvervspsykolog ved:
- Akutte udfordringer: f.eks. konflikter, kriser, højt sygefravær o.l.
- Forandringer: f.eks. ved generationsskifte, opkøb eller sammenlægning, nedskæringer o.l.
- Organisationsudvikling: det kan være medarbejder- og lederudvikling f.eks., at man gerne vil arbejde med at implementere bestemte værdier i praksis, kultur-arbejde mv.
Erhvervspsykologer har udgangspunkt i faglig viden, erfaring og indblik i den menneskelige natur, adfærd, kommunikation og de medfølgende dynamikker som opstår mellem mennesker i organisationen. På den baggrund får I hjælp til, hvordan det er mest hensigtsmæssigt at agere i jeres situation.
Jeg starter altid med at afdække jeres konkrete behov, hvorefter vi i fællesskab går ind og laver ramme og aftaler for, hvad der vil være mest givtigt hos jer på baggrund af min professionelle vurdering og jeres erfaringer og ønsker.
Udover at jeg som psykolog har medarbejderne og deres relationer i fokus – er det også vigtigt for mig altid at have konteksten for øje: jeres virksomheds målsætninger, drift og omsætning – ellers giver mit arbejde ingen mening.
Min tilgang til tingene er, hvad man kan kalde “vestjysk snusfornuft”. Det skal være konkret og brugbart. I undermenuerne kan du læse eksempler på, hvad jeg arbejder med.