Erhvervspsykologi

Referencer

 

Marianne Bach Lauridsen har været en stor hjælp under den sidste tid af mit studie på universitetet. Da jeg mødte Marianne, oplevede jeg præstationsangst og en massiv skriveblokering i forbindelse med mit speciale. Sideløbende med de studierelaterede udfordringer, som jeg har oplevet, har Marianne også hjulpet mig igennem en svær tid i mit privatliv, der omfattede sorg og problematiske familierelationer. Marianne har udvist et stort overblik over alle de vanskeligheder jeg oplevede, og en suveræn fornemmelse for og indsigt i deres indbyrdes sammenhænge. Samtalerne med Marianne har i høj grad bevirket, at jeg nu har gennemført min uddannelse.

Mariannes umiddelbare og nærværende væsen skaber et trygt rum i terapien, hvor der både bliver plads til humoren og de svære tanker. Hendes omsorg og engagement skinner tydeligt igennem i terapien og som klient får man en klar fornemmelse af, hvem Marianne er som person. Mariannes høje faglighed, stærke intuition og skarpe iagttagelser, har sikret en kontinuerlig fremgang i forløbet.

På baggrund af ovenstående kan jeg kun give Marianne min varmeste anbefaling.”

 

Marianne har været tilknyttet min afdeling i et par måneder for at bistå os i arbejdet med kommunikation og trivsel. Marianne har en særegen evne til at skabe tryghed og tillid i den gruppe, hun træder ind i. Hun arbejder struktureret og analytisk, og har en evne til hurtigt at danne sig et godt overblik over, hvad der er centrale udfordringer og hvilke værktøjer, der kan bruges til en løsning. Marianne formår at formidle ”langhårede” psykologiske teorier på en lettilgængelig måde, så det er til og forstå og anvende i hverdagen. I vores afdeling snakker vi om ”tiden før processen med Marianne” og ”tiden efter processen med Marianne”. Vi er alle enige om, at sidstenævnte er klart bedst!!!Jeg vil til enhver tid anbefale Marianne. Til processer i virksomheder eller individuel coaching. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker en uddybning af min oplevelse af Mariannes ekspertise.

Metus Kristensen, Afdelingschef, Krifa

 

Kære Marianne TAK for dette og mange tak for 3 inspirerende dage.Feedbacken fra mig lyder: Det har været en fornøjelse at have dig som underviser på vores kursus. Jeg synes du modtager dine kursister med stor åbenhed og været meget dygtig til at forankre vores spredte input i dagens tekst. Inspirerende!…. og når man ville ønske der var tid til mere, er det jo fordi det er GODT! God pinse! og mange venlige hilsener herfra Karen Louise.

Karen Louise Juhl Christensen, Udstillingsleder, Sculpture by the Sea, Aarhus

 

 

 

I løbet af efteråret 2010 blev jeg hårdt ramt af stress med deraf følgende for højt blodtryk, enorme humørudsving og mangel på energi og overskud. Min læge anbefalede mig at søge professionel hjælp – og jeg fandt frem til at der i nabobyen praktiserede en erhvervspsykolog, Marianne.

Hun gav mig en dobbelttime med kort varsel, lyttede til mig i ca. 10 minutter, spurgte ind til et par af de ting, jeg havde fortalt om, og så brast mine barrierer og jeg græd som pisket. Vi var på bølgelængde med det samme, ingen forsøg på at grave i en eventuel ulykkelig barndom eller lignende, en kort konstatering af at mit selvværd var i bund, min ansvarsfølelse i top og min trang til at hjælpe og gøre godt for alt og alle (dog ikke mig selv) var helt uovertruffen.

I løbet af de to timer, gav hun mig værktøjer til at kunne falde i søvn, til at stoppe med negative tanker om mig selv, til at ændre adfærd overfor mennesker, der stiller spørgsmål/krav til mig – og efter yderligere 2 timer en uges tid senere var jeg i stand til at tackle komplicerede ledelsesopgaver uden at ryste og uden at gå i panik over opgaven.

Mine medarbejdere var forundrede over forandringen, hvad havde jeg dog gjort ved mig selv ? Nu behøvede de ikke længere snige sig langs væggene for at undgå dragens vrede – eller overvære hysteriske udbrud over et problem. Min familie var lykkelige over forandringen; jeg fik sovet, lavede en aftale med dem om at jeg havde ret til bag en lukket dør at læse avisen i fred, når jeg kom ind af døren. Jeg fik gang i at dyrke motion, skar ned på alkoholforbruget og tabte mig – og fik derved en bedre accept af mig selv, hvilket er helt afgørende for mit selvværd.

I løbet af det forår, der fulgte havde jeg en rigtig god tid og i lange perioder følte jeg mig slet ikke stresset. Et problem hobede sig op over sommeren, en rigtig grim beslutning skulle tages, og jeg havde svært ved at komme i gang med den. Så jeg bad om et par timer hos Marianne – og så gik der hul på bylden. Jeg fik værktøjer til at forstå hvad der egentlig var mit ønske – og i løbet af de næste 14 dage havde jeg afklaring omkring problematikken – og kom i gang med de tiltag, der skulle til for at få lavet arbejdet, herunder uddelegering. Det krævede yderligere 2 timers samtale hos Marianne, og siden har jeg ifølge mine omgivelser været flyvende, totalt energisk og med overskud, glad og i stand til at tage vare på mig selv, min familie og min virksomhed.

Jeg vil ikke være i tvivl om, hvor jeg skal henvende mig, hvis jeg igen skulle få lidt nedtur, Marianne er en dejlig pige, hun taler mit sprog, forstår min rolle i mit liv både privat og arbejdsmæssigt, gør mig glad med sin udstråling og er konkret i sine henvisninger til, hvad jeg kan gøre, og hvad hun tænker vil være muligt for mig.

Venligst Birthe Kjærholm, direktør Labelco

 

Jeg har benyttet mig af Marianne som erhvervspsykolog og coach i to omgange med en del år imellem, og det slår mig, hvor ens oplevelsen af at blive mødt meget åbent, direkte og vedkommende er hver gang. Det siger mig, at Marianne kan noget helt særligt som menneske, som er meget værd for den begavede og indsigtsfulde måde, hun stiller sin professionelle viden og hjælp til rådighed på. Jeg går altid fra en samtale med Marianne med en følelse af, at det har været meget relevant og nyttigt i forhold til det, jeg må ud og gøre med min virksomhed og mig selv. And you can quote me for it

Poul Beier

 

The Copenhagen Medical Centre in ihi Bupa has used Marianne in a counselling role on two occasions in 2009 and 2010. On both occasions she successfully demonstrated her ability to accurately determine the specific needs of the target audience, and then to address them. Her approach using preceding interviews allowed Marianne to compile bespoke sessions for the staff, which precisely addressed both the issues at hand, and also created a larger perspective of the situation. The resulting shift in staff position has been tangible, and this has established a firm platform for further development of staff-management interaction. I can strongly recommend both Marianne’s approach and work.

Niels Bruhn, Service Manager Ihi Bupa

Efter kun en time med Marianne i laden i Silkeborg, fik vores medarbejdere serveret nogle rigtige guldkorn og nogle enkle redskaber inden for konfliktnedtrappende kommunikation og håndtering af vrede mennesker. Selv om oplægget baseret sig på en stærk psykologifaglighed, brugte Marianne et enkelt og forståelig sprog. Hun var også sjov og meget involverende i sit oplæg. Marianne er en underviser, vi har tillid til. Hun tager tydeligvis udgangspunkt i vores behov. I sin forberedelsen af oplægget interviewede hun eksempelvis flere af medarbejderne for bedre at kunne sætte sig ind i deres udfordringer. Marianne er som person og professionel virkelig, ægte og fuld af kvalitet. Derfor kan jeg varmt anbefale Marianne Bach Lauridsen, og ser frem til at arbejde sammen med hende i fremtiden.

Arnstein Tejresen, Regionschef  Vest, Europar